Ervaringen


Mijn kennismaking met Maurilla was in een pure panieksituatie. Ik kwam thuis na een opname van 10 dagen waarbij de ziekte van Lyme is gediagnostiseerd. Dit zorgde ervoor dat ik vanaf mijn middenrif verlamd was. Toch dacht ik dat ik het thuis zou redden met alle hulpmiddelen en mijn man en kinderen. Wat een verkeerde inschatting was dat! Het bleek bij thuiskomst helemaal niet zo goed te gaan en heb toen geappt naar Maurilla, die de fysio in het ziekenhuis had geadviseerd, vanwege haar kennis van neurologische afwijkingen. Zij kwam vrijwel direct!!! Heel bijzonder. Zij heeft mij aangehoord en van dat verhaal begrepen wat ik nodig had om thuis te kunnen blijven. Instructies om vanuit bed naar de postoel te komen.

Heel het traject van mijn revalidatie,die gelukkig best nog snel verliep, heeft zij gevraagd en geluisterd naar wat ik nodig had. Onvergetelijk was de ervaring met de craniosacraal therapie. Twee drukpunten in mijn rug die door haar werden gebruikt en er gebeurde iets magisch! Ik kon plots mijn benen optrekken. Gehuild van blijdschap ook omdat ik er toen van overtuigd was dat het goed zou komen. Heel veel dankbaarheid voor haar begeleiding en vooral haar geduld met mijn ongeduld. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik op de bruiloft van mijn dochter kon STAAN, door ervoor te zorgen dat alles goed gedoseerd ging. De adviezen en oefeningen waren soms zwaar maar het eindresultaat is nu dat ik volledig mobiel ben en weer helemaal zelfstandig!! Ik gun iedereen zo’n magisch mensenmens.
Mijn naam is Hans en ik heb de spierziekte HSP (hereditaire spastische paraparese) Dit is een erfelijke aandoening, veroorzaakt door het verminderd functioneren van de afdalende zenuwbaan in het ruggenmerg. HSP uit zich in een toenemende spasticiteit in beide benen. De ziekte is langzaam progressief. Ik gebruikte al langere tijd het medicijn Baclofen en ben in de zomer van 2018 overgegaan op het toedienen van deze medicatie via een Baclofenpomp. Ik heb daarvoor een aantal dagen in het ziekenhuis gelegen. Daarna moest ik op zoek naar een gespecialiseerde fysiotherapeut voor de revalidatie. Het medicijn, op deze manier toegediend, zorgt er voor dat de spieren weer geactiveerd worden en daardoor moet je opnieuw leren lopen. Daarvoor is goede begeleiding nodig. Mijn behandelend Neuroloog bracht mij in contact met Maurilla van den Broek.

Het eerste gesprek met haar was bij mij thuis. Maurilla had een luisterend oor en begrip voor al mijn vragen en gevoelens. Ze gaf mij duidelijkheid in een periode dat het allemaal niet zo duidelijk meer was voor mij. Een lange periode heb ik therapie aan huis gehad waarin zij mij begeleide en oefeningen gaf om in en om het huis mobieler te worden. Gesprekken met haar gaven mij energie om daarmee aan de slag te gaan en waar nodig corrigeerde ze mij als ik mijn eigen weg ging. De manier waarop zij mij aanspoort om aan mijn houding en mobiliteit te werken zorgt er voor dat ik nu weer zelfstandig in huis kan functioneren.

Inmiddels kom ik een keer per week in haar praktijk waar zij mij van haar kundig advies voorziet en met mij oploopt om ervoor te zorgen dat mijn mobiliteit nog steeds omhoog gaat. Ze heeft er mede voor gezorgd dat ik vier dagen in de week op eigen gelegenheid naar het werk kan gaan.

Maurilla heeft mij letterlijk (fysio) en figuurlijk (coaching) weer op de been gezet en daar ben ik haar dankbaar voor.
Na de C.V.A. van mijn man, was er weinig tot geen uitzicht op herstel.
Door de therapie, begeleiding en allerlei behandelmethoden, loopt mijn man inmiddels zelfstandig, binnen en buiten, en soms al zonder stok.

Maurilla is zeer betrokken, prettig in omgang en zeer ervaren en bekwaam, en denkt echt mee.

Wij vertrouwen haar in alle opzichten, en zijn erg blij dat zij betrokken is bij de revalidatie van mijn man. Hij had nooit zover gekomen zonder haar.
In november en december 2017 heb ik 2 cva’s gehad. Na dik een jaar intern revalideren op de Hoogstraat moest ik op zoek naar een nieuwe neuro fysiotherapeut. Iemand met ervaring voor verdere revalidatie toen ik weer naar mijn eigen woning kon. Via een tip van mijn Hoogstraat fysiotherapeut kwam ik terecht bij Maurilla van Overdwars.

Meteen viel me haar professionele gedrevenheid op. Ze kan heel goed luisteren en weet daardoor onmiddellijk welke oefeningen nodig zijn om de klachten te verminderen. Ook toen ik er mentaal doorheen zat, wist zij me weer te motiveren om door te zetten. Door haar expertise ga ik nog steeds vooruit en ligt het nog steeds binnen de mogelijkheden om weer zelfstandig te lopen. Prettige bijkomstigheid is ook haar medische achtergrond.

Maurilla als fysiotherapeut gun ik iedere revalidant.